Så här tillagar du lökringar med bacon – Tulip

Lökringar med bacon

(2 st) Mitt betyg: 0

Lökringar med bacon

  • 25 min
  • 4 personer

Ingredienser

Skriv ut recept

Älskar du lökringar? Det är du inte ensam om. Vi tycker att de blir ännu godare med krispigt bacon. Våra baconlindade lökringar passar perfekt som tillbehör till maten, tilltugg innan middagen eller på din hemgjorda hamburgare.

För att göra lökringar med bacon krävs bara fyra ingredienser och tillagas i några enkla steg. Utöver lök och bacon behöver du även Srirachasås som ger lite sting och farinsocker som skapar den goda karamelliserade effekten. De blandas ihop till en marinad som du penslar på ringarna innan de går in i ugnen.

Det hemliga tricket för att få till fina lökringar är att inte skiva löken för tunt, och att använda dubbla lökringar. Då riskerar du inte att de går sönder när du sedan ska vira baconet runt dem. Vira 2–3 baconskivor runt varje ring och pensla ringarna med din marinad. Baka i ugnen tills de får en krispig och gyllenbrun yta.

Visst låter det enkelt? Det är det också! Dessutom slipper du stå med frityrsmet och kokhet frityrolja på spisen. Bra eller hur?

Vill du testa fler enkla och supergoda baconrecept? Då måste du spana in Foccaccia med bacon och Baconlindade tapas också!

 

 


Gör så här

Baconlindade lökringar

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Skär löken i ringar och vira 2-3 skivor bacon runt varje ring. Du kan med fördel använda dubbla lökringar.
  3. Blanda 2 msk Srirachasås med 3 msk farinsocker.
  4. Pensla ringarna med marinaden.
  5. Baka i ugnen tills de är krispiga och gyllenbruna i ca 15-20 minuter.