Jul - bacon för alla - Tulip
Tillfällen

Jul

Somliga drömmer om en vit jul. Vi drömmer om en jul med extra bacon. Vi på Tulip älskar julskinka, tro inte något annat. Men julens mat rymmer ju så mycket mer än så! Ska vi Baconeers plötsligt glömma baconet som kämpar så hårt för oss under årets alla 52 veckor, bara för att julen står för dörren? Skulle inte tro det!

En Baconeer vet:

Receptet till lycka innehåller bacon

PERFECTED SINCE 1912

Tulip har spenderat mer än 100 år till att perfektionera bacon i alla aspekter, så att du kan uppleva perfekt krispighet i varje tugga, varje gång. Mycket förändras under ett sekel, men suget efter äkta bacon förblir detsamma.

Julen är ju en högtid då man samlar sin släkt och sina bästa vänner runt sig för att sitta ner och umgås och äta god mat. Detta är ett fantastiskt tillfälle för dig att bjuda dina nära och kära på oväntade baconrätter och kanske till och med värva fler Baconeers. Alla kan ju uppskatta den underbara smaken av bacon på ett julbord, från minsta barn till din äldsta släkting. För vem kan motstå läckerheter som till exempel baconlindade dadlar eller baconsill med örter?

Många av oss som arbetar in i det allra sista, kan hamna i en situation då vi blir tvungna att köpa julklappar i sista minuten. Då vill vi tipsa om bacon som en utmärkt present. Några förpackningar med högkvalitativt bacon i julstrumpan gör ingen besviken.

Julen är också en period då många av oss har lite extra ledigt. Som Baconeer kan man närma sig detta faktum på två olika sätt. 1: ”Nu när vi är lösa och lediga, så ska vi passa på att laga enkel mat med bacon så att vi kan maximera vår tid tillsammans.” 2: ”Nu när vi är lösa och lediga, så kan vi passa på att lägga ner lite extra tid på att maximera vår baconglädje genom att utforska baconets roll i matlagning lite mera på djupet.”

Ingen av dessa filosofier är fel. Det är bara du som kan avgöra vilken väg som är rätt för dig och vad du har har på julbordet. Låt oss bara konstatera att bacon är din vän, oavsett ditt val.

Mycket av det vi ser som traditionell svensk julmat kom till under ett förhistoriskt mörker då modernt bacon ännu inte nått våra karga nordliga breddgrader. Hade dina förfäder haft tillgång till bacon så kan du vara säker på att de inte hade varit sena att utnyttja baconets alla möjligheter som smaksättare i alla sorters maträtter på ett klassiskt julbord. Låt oss därför ta tillfället i akt att tänka lite extra på alla de som var tvungna att leva sina liv utan bacon.

Vi på Tulip tar julen på allvar och lovar att fortsätta leverera såväl härligt bacon som recept och inspiration som skänker extra glans och glädje åt din julhögtid. Ta hand om varandra i jul, och kom ihåg att vi har såväl kalkonbacon som utsökt veggie bacon om du skulle vara på det humöret.